hamburgermenu

Wat betekent de AVG voor jouw website?

Photo by Andrew Neel on UnsplashWat moet er nu gebeuren voor de AVG op je eigen website?

 • Privacy Beleid
  Je moet je Privacy Beleid tonen. Doe dat op een pagina. Maak deze Privacy Pagina aanklikbaar vanaf een logische plek op je website. Bijvoorbeeld helemaal onderin je website bij je contactgegevens (voetnoot) of op een aparte contactpagina.
  Je mag gerust mijn Privacy Beleid gebruiken, dat vind ik geen probleem. Echter, het risico is voor jezelf. Ik ben niet gehouden aan het al dan niet kloppen van jouw Privacy Beleid en/of jouw plicht om aan de wet te voldoen.
 • Heb je een contact- of reserveringsformulier op je website?
  Je bent verplicht aan te geven dat je zorgvuldig omgaat met de persoonsgegevens van degene die bij jou een aanvraag indient of contact met je opneemt.
  Hoe doe je dat? Door voor akkoord de pagina Privacy Beleid aanklikbaar te maken en vervolgens akkoord hiermee aan te laten vinken op het contact- of reserveringsformulier.
  Je mag gerust spieken hoe ik het heb opgelost op mijn contactformulier
  Denk er ook aan dat je de inzendingen van je formulier van je dashboard regelmatig verwijdert. Dat zijn tenslotte ook persoonsgegevens.
 • Gebruik je Google Analytics?
  Zorg dan dat het IP adres van je bezoekers geanonimiseerd wordt.
  Je kunt hier lezen hoe dat moet: https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=nl
 • Het groene slotje, het SSL-certificaat
  Heb je nog geen groen slotje? Dan is het nu wel tijd om een SSL certificaat te gaan voeren.
  Gebruik je een formulier en / of maak je gebruik van Google Analytics dan is het sowieso nu verplicht. Daarnaast geeft Google websites zonder groen slotje een lagere ranking, dat wordt alleen maar vervelender. Dus verplicht of niet. Een must is het toch.